Predstavitev občine Vuzenica

Vuzenica leži ob sotočju reke in njenega pritoka Cerkvenice, pod severnim vznožjem gozdnatega Pohorja. Iz doline so čudoviti pogledi na Pohorje, še lepši pa je razgled z vrha Pohorja. 

Vuzenico odlikuje sloves enega najstarejših krajev v Dravski dolini.
Nekdaj so tu splavarji splavili »flose«, prevozniki pa so ob Dravi veselo tovorili. Živahno je bilo tudi na številnih sejmih in ta tradicija je ostala živa še danes. O nekdanji slavi še danes pričajo ostanki starega gradu in župnijska cerkev sv. Nikolaja. V njen je bil nadžupnik mili pesnik in narodni buditelj Anton Martin Slomšek. Tesane stavbe s številnimi okrasnimi detajli so danes spomenik ljudskega stavbarstva in priča bivalne kulture. Vse skupaj s skrivnostmi narave povezuje urejena gozdna pot, ki vabi na čudovite sprehode po naseljih Sv. Vid, Dravče, Šentjanž nad Dravčami in Sv. Primož na Pohorju. Pokrajina, ki nudi obilico možnosti za rekreacijo v neokrnjeni naravi, gozdnih sadežev in domačih dobrot, je prepredena s številnimi pohodnimi potmi.

V Vuzenici se je vredno odpraviti na izlet tudi s kolesom, konjem ali peš, saj je doživetje narave tako še večje. Številni vzponi so vredni truda, saj je vedno poplačan s čudovitimi razgledi. Utrujenost bo kmalu pozabljena, nepozabni trenutki pa vas bodo kmalu spet pripeljali nazaj.
Največje bogastvo naše občine predstavljajo ljudje, ki tukaj živijo, delujejo in ustvarjajo v različnih društvih, institucijah in podjetjih. Veliko zanimivih prireditev preko celega leta na različnih področjih bogati naše skupno življenje. Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran, še bolj pa se veselimo vašega obiska v občini Vuzenica.

Prepričani smo, da se boste pri nas dobro počutili in se v naše kraje radi vračali.

Upamo, da vam bo naša spletna stran v pomoč pri iskanju informacij in spremljanju utripa življenja naše občine. Predlogi, pohvale, graje in prispevki so dobrodošli in nam bodo pomagali zgraditi portal občine ter ga še bolj približati občanom kakor tudi naključnim obiskovalcem.