Lokalne novice (Lokalec.si)

23. Vuzeniški dnevi letos tudi kulinarično obarvani

9. avgust 2017 / 58

Ta konec tedna se v Vuzenici pričejajo že 23. Vuzeniški dnevi. Pester program, ki bo trajal od 11. avgusta do 20. avgusta, bo letos tudi kuliarično obarvan.

Vuzeniški dnevi1

V petek 11. avgusta, se v Vuzenici pričenjajo 23. vuzeniški dnevi, ki bodo z pestrim programom, vse do nedelje 20. avgusta, poskrbeli za kulturne, športne, verske, sejemske, poučne, ter kulinarične dejavnosti. Dolgoletni koordinator Vuzeniških dni, Andrija Halužan je na novinarski koferenci podeval, da kljub temu, da so prireditve tradicionalne so zanimive. Vsako leto na program pride kakšna nova prireditve in to je letos kulinarična tržnica “Mola ižina“, kjer se o predstavilo 12 društev, ob tem pa bodo lahko obiskovalci preizkusili domače jedi. 15. avgusta na dan občinskega praznika občine Vuzenica bo slavnostna seja na kateri bodo podelili priznanja in nagrade. ob 20. uri bo pri Huti nadaljevanje petelinjega zajterka z Vladom Novakom v monodrami Ferija Lainška, “Gajaš, arestant”.

Župan Franjo Golob, je na novinarski konferenci zaupal, da so letos namenili 20.000€ za logistiko, kar je več kot lani. Pravtako je povdaril, da je letošnjo praznovanje prstavljeno za en teden, saj se v drugih občinah v okolici izvajajo prireditve.

Podrobni program najdete v e. plakatu.