Lokalne novice (Lokalec.si)

ZDRAVJE V OBČINI VUZENICA V LETU 2019

10. april 2019 / 722

Spoštovani,

 

Veseli nas, da so publikacije Zdravje v občini, ki jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje letos objavljamo že četrto leto, naletele na tako dober sprejem pri županih in njihovih sodelavcih, medijih in ne nazadnje prebivalcih slovenskih občin. V marsikateri občini smo s tem spodbudili ne samo razpravo o zdravem življenjskem slogu, ampak tudi pripravo akcijskih načrtov in izvedbo aktivnosti za izboljšanje zdravja občanov.

 

Tudi letos smo pripravili podrobne informacije o zdravju prebivalcev za vsako od 212 občin. Kot aktualno javnozdravstveno vsebino, ki jo objavljamo v osrednjem delu publikacij, smo izbrali okolje in zdravje, saj je zdravje ljudi neločljivo povezano z okoljem, v katerem živimo in delamo. Skrb za okolje pa je ena izmed pomembnih aktivnosti na lokalnem nivoju.

 

Prilagamo publikacijo za vašo občino. Publikacije s posodobljenimi podatki, kartografske prikaze, primerjave kazalnikov med leti in druge zanimive vsebine pa si lahko ogledate na spletni strani obcine.nijz.si.

 

Upamo, da bodo prikazani podatki dodatna vzpodbuda za različne aktivnosti, ki jih za zdravje prebivalcev z različnimi deležniki izvajate na lokalnem nivoju.

ZDRAVJE V OBČINI VUZENICA V LETU 2019

Dokumenti za prenos