Aktualne novice in obvestila

NEURJE 30. 6. 2020

30. junij 2020 / 281

 

30. 6. je v popoldanskih urah občino Vuzenica zajela huda nevihta z močnim dežjem, ki je povzročil naraščanje hudournikov in potokov. Zaradi velike količine dežja, v zelo kratkem času, so narasli hudourniki in potoki prestopili bregove, sprožili so se zemeljski plazovi, ki so poškodovali ceste, dvorišča in hiše. Narasle vode so zalile nekaj domov in kleti, 1 družina se je zaradi ogrožajoče nevarnosti naraslih voda začasno umaknila k sorodnikom. Potok Cerkvenica je pri izlivu v reko Dravo odplavil del zaščitne škarpe.

Narava je znova pokazala zobe in nam pokazala svojo moč. Moramo pa pri tem opozoriti na odgovornost pristojnih služb saj Občina Vuzenica ni pristojna za urejanje potokov in hudournikov. Prisojno za vode je Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija za vode, ki je podelila koncesijo podjetju VGP Ptuj. Že danes se je v reševanju situacije z njihovimi predstavniki sestal župan.
Hkrati pa znova opozarjamo na neodgovorno sečnjo in spravilo lesa, ki ga nadzira in odreja Zavod za gozdove. Pri sečnji in spravilu se dogajajo grobi posegi v gozd: nove vlake in poškodbe gozdnih tal ter nepravilno odlaganje posekanega lesa in vej.

Takoj ob prvem klicu na pomoč se je v občini Vuzenica odzvalo prostovoljno gasilsko društvo, aktiviral se je štab civilne zaščite, na pomoč so priskočili podjetja z gradbenimi stroji ter posamezniki in sosedje, ki so priskočili na pomoč najbolj ogroženim. Ogled in odstranjevanje škode že poteka.

Želimo se zahvaliti vsem, ki ste priskočili na pomoč. Hkrati pa prosimo za strpnost pri odpravljanju nastale škode. Za vse informacije in pomoč smo vam na voljo po telefonu na Občini Vuzenica 02/ 87 91 220.

 

  

NEURJE 30. 6. 2020