Aktualne novice in obvestila

SESTANEK PREDSTAVNIKOV CIVILNE ZAŠČITE OBČINE VUZENICA IN DRUŠTEV NA TEMO KORONAVIRUS

12. marec 2020 / 1073

SESTANEK PREDSTAVNIKOV CIVILNE ZAŠČITE OBČINE VUZENICA IN DRUŠTEV NA TEMO KORONAVIRUS

Občina Vuzenica je v zvezi z dogodki širjenja koronavirusa sklicala sestanek s predstavniki Štaba Civilne zaščite Občine Vuzenica in predstavniki nekaterih društev v občini, ki je bil 12.3.2020, ob 9. uri v sejni sobi Občine Vuzenica.  Na sestanku je bil dogovorjen načrt zaščite in ukrepanja v primeru,  da se bomo v občini Vuzenica soočili s potrebo po oskrbi ljudi na domu. Dogovorjeno je bilo, da bo Občina Vuzenica poleg svoje mreže poklicnih in prostovoljnih izvajalcev socialnih storitev, v primeru potreb, vključila tudi prostovoljce društev, tako, da bi občanom, ki se bodo zdravili oz. bodo v karanteni doma in ne bodo imeli nikogar, prinašali živila, zdravila in drugo, kar bi nujno potrebovali. Društva med svojimi člani preverijo število prostovoljcev, ki bodo v primeru potrebe vključeni v izvajanje nalog.

V trenutni situaciji, ko konkretne aktivnosti še niso potrebne, smo predstavnike društev prosili za pomoč pri ozaveščanju svojih članov o pomembnosti upoštevanja navodil in priporočil NIJZ. 

OBČINA VUZENICA objavlja telefonsko številko: 02/ 87 91 220, na katero bodo lahko klicali oboleli, ki bodo v domači oskrbi in ne bodo imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,…). 


 

____________________________________________________________________________________

OBVESTILO OBČINE VUZENICA GLEDE UKREPOV ZA PREPREČEVANJE ŠIRITVE OKUŽB (COVID-19)

Uprava Občine Vuzenica je v zvezi s preprečevanjem širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 sprejela ukrepe, ki v tem trenutku zajemajo napotke zaposlenim za preventivno ravnanje na delovnem mestu, dodatno pa prosimo občanke in občane (še posebej to velja v primeru suma na okužbo ali ob pojavu bolezenskih znakov), da skušajo čim več zadev razrešiti po telefonu (02/ 87 91 220) ali elektronski pošti zaposlenih (obcina.vuzenica@siol.net ali ime.priimek@vuzenica.si).

Osebni obisk uprave pride v poštev zgolj v nujnih in neodložljivih primerih!

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Občina Vuzenica

SESTANEK PREDSTAVNIKOV CIVILNE ZAŠČITE OBČINE VUZENICA IN DRUŠTEV NA TEMO KORONAVIRUS